Także na wariancie IVc można by umieścić kierunkowskaz "DOLINA KARPIA" - tylko trzeba by tą naszą markę bardziej wypromować, zaproponować coś jeszcze oprócz rybki na talerzu.
Hej. Myślę, że Tomice w Dolnie Karpia czują się jak "ryba w wodzie". Stajemy się powoli zauważalni. Jak wiecie, jako jedyna gmina, mamy 4 przedstawicieli w Radzie. Również w sferze kulturalnej powoli Tomice zaczynają się wyróżniać. Wystarczy spojrzeć na wyniki ostatniego Przeglądu. Teraz tylko należy poczekać na przyznanie funduszy i zaczniemy realizować zamierzenia zawarte w Lokalnej Strategii Działania.
Jak wiecie, jako jedyna gmina, mamy 4 przedstawicieli w Radzie.
Nie wiedziałam:-) Efekt tego, że stronka Stowarzyszenia uzupełniana jest z opóźnieniem, a męczyć ojca się mi nie chciało.
Mimo wszystko jest za mało informacji kierowanych bezpośrednio do mieszkańców. Przeciętnemu mieszkańcowi Doliny Karpia słowa te kojarzą się z ślepowronem i karpiem po zatorsku i niczym więcej. Co nam daje przynależność do tego Stowarzyszenia? Jakie korzyści ma gmina? Jakie korzyści mamy my mieszkańcy? Jak to możemy wykorzystać? Mieszkańcy regionu powinni znac odpowiedzi właśnie na takie pytania. Świadoma społeczność to najlepszy sprzymierzeniec takich przedsięwzięć jakim jest DK.
Jeśli chodzi o kulturę no to pokłon trzeba tu oddać nowym siłom OKGT. Naprawdę jestem pełna podziwu.
Stowarzyszenie Dolina Karpia ogłasza nabór na wolne stanowisko KIEROWNIK BIURA. (ważny do 25.02)
Ciekawy jestem dlaczego to ogłoszenie widnieje tylko na stronie zator.pl, dolinakarpia.org i PUP Oswięcim? Czyżby nowy kierownik "powinien " być z Zatora? a najlepiej z Przeciszowa?
Czy się myle?
"...Jak zaznaczono na schemacie, informacja o prowadzonym naborze zostanie możliwie jak
najszerzej rozpropagowana. Wykorzystana tu będzie działająca już strona internetowa LGD
Stowarzyszenia „Dolina Karpia”. Ponadto ogłoszenia o zatrudnieniu zamieszczone będą w lokalnej prasie, w samym biurze LGD, jak również w powiatowych urzędach pracy. Zostanie w nich szczegółowo opisane dane stanowisko pracy wraz z określeniem zakresu głównych obowiązków, wymagań niezbędnych i dodatkowych oraz procedura składania ofert.." [LSR Dolina Karpia]
_________________ Koniec prawie zawsze jest początkiem...
Dobrze zwracam honor..dzisiaj informacja o naborze pojawiła sie na stronie gminy Tomice. Mam nadzieje, że pojawi się jeszcze na portalach reszty gmin:), bo przeciez chodzi tutaj o wybór najlepszego kandydata..tylko żeby było z czego wybierać:)
30 marca br. w sali Gminnego Ośrodka Kultury, Sportu i Rekreacji w Brzeźnicy o godz. 17.00 odbędzie się Walne Zebranie Członków Stowarzyszenia "Dolina Karpia". Wtedy też będzie pewnie coś wiadomo o pojętych decyzjach personalnych.
"...W wyniku naboru na stanowisko Kierownika Biura Stowarzyszenia "Dolina Karpia", po przeprowadzonej procedurze naboru składającej się z oceny formalnej złożonych dokumentów aplikacyjnych, testu kwalifikacyjnego oraz rozmowy kwalifikacyjnej, Zarząd Stowarzyszenia podjął decyzję o zatrudnieniu na w/w stanowisku Panią Barbarę Petek-Matuła, która spełniła wymagania formalne i uzyskała najwyższą sumę puktów z testu i rozmowy..."
[www.tomice.pl]
Robiąc porządki, przeglądałam dziś zakładki w mojej przeglądarce. Trafiłam na link pod którym, jak pamiętam, było noś normalnego o Dolinie Karpia. Czy we właściciela domeny strzelił grom z jasnego nieba, czy jak?? Czyżby Dolina Karpia przemianowała się na Chińską Dolinę? ;P
Miałem przyjemność uczestniczyć w otwarciu galerii. Kapitalna sprawa. Zdjęcia i relacja jak zwykle na stronie. Naprawdę warto zobaczyć wystawę, na której prezentują się ze swoim dorobkiem także nasi artyści.