Forum Powiatu Wadowickiego
Forum Dyskusyjne www.NaszaKalwaria.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat

Poprzedni temat «» Następny temat
Fan Club Wisły Kraków w Kalwarii -- Plany
Autor Wiadomość
Visu

Wysłany: 2008-04-03, 20:10   Fan Club Wisły Kraków w Kalwarii -- Plany

Witam wszystkich Wiślaków z Kalwarii i okolic.
Razem z grupą znajomych planujemy założyć FC Wisły.
w chwili obecnej jest nas ok 10 osób,
od lat regularnie jeździmy na mecze Wisełki, chcielibyśmy zrzeszyć jak największą liczbę kibiców Wisły w gminie Kalwaria,
powód?
Wyjazdy na mecze były by łatwiejsze i przyjemniejsze, znudziło się nam czekanie na autobus na alejach,
Bilety, jak wiemy ceny wejściówek na Wisłę nie są tanie, i jeśli się nie posiada karnetu to często trudno jest dostać bilet w kasie.
Świetna zabawa i okazja do pokazania się z dobrej strony,
Stowarzyszenie FC Wisły organizuje turnieje na halach często organizowane są wszelakie spotkania.
W końcu możliwość wspólnego kibicowania.
Uważam że taka akcja będzie miała bardzo pozytywny wpływ na atmosferę w mieście,
Poszukujemy osób dyspozycyjnych, wiek nie gra roli,
Nie tworzymy FC aby być na ostatnim miejscu bo to nie ma sensu tylko chcemy się pokazać z dobrej strony.
Planujemy wydać Fan Clubowe kurtki.
Zainteresowanych zapraszam na gg 1797713

molnar 

Wysłany: 2010-03-06, 13:38   

apropo caly ten boom co od pewnego czasu jest na to zeby byc kibicem Wisly to bardziej fascynacja dobrymi wynikami pilkarzy i wysokim miejscem w tabeli a nizeli bycia wiernym i oddanym kibicem wspomnianej wczesniej Wisly.Ja sie ciebie Visu zapytam i chce zebys mi odpowiedzial na pytanie ilu bylo w Kalwari kibicow Wisly przed 1998 rokiem a wiec z chwila wejscia do Wisly prezesa Cupiala wlasciciela poteznej firmy Telefonika ktory zaczol finansowac ten klub i wprowadzil na piedestal w polskiej lidze.Nastepna kwestia ktos napisze a ze sie pastwie nad kibicami Wisly tylko otoz nie,bo podobny problem byl jak Lech Poznan gral swoje mecze we Wronkach gdzie bylo nieco ponad 3 tysiace kibicow,czy mecze Cracovi w Sosnowcu gdzie nawet byl problem zeby 500 kibicow przyszlo :shock: czy Wisly w Sosnowcu gdzie bylo nieco ponad tysiac kibicow.Nastepna sprawa czesc z tych kibicow Wisly czy to z Kalwari czy Wadowic po kilku porazkach pewnie zmieni klub wkurzona slabymi wynikami i porzuci oddanie swojemu pierwotnemu klubowi,wiec dla mnie ten caly fan klub jest co najmniej piknikowy i to samo tyczy sie urodzoinych wislakow z Wadowic ktorych przypomne ze przed wejsciem Cupiala bylo moze 20 osob a teraz az blisko 100 osob,a reszte sami sobie odpowiedzcie jacy to sa czy tez byli ci kibice.

marcinklon 

Wysłany: 2010-03-30, 10:25   

Wisła w Wadowicach jest od zawsze jak byś znał temat to byś nie pisał takich farmazonów z dyżurnym zarzutem o kibicach sukcesu. Jak Wisła w 95 grała w 2-ej lidze z Wadowic jeździła spora grupa kibiców.

Porównywanie Wronek z Sosnowcem jest tak samo udane jak połowy łososia w Skawie. Według ciebie każdy jak nie założył FC przed 98r to jest kibicem sukcesu ? Zresztą ja tez jestem kibicem sukcesu bo na pierwszym meczu byłem dopiero w 96r jak już awansowali z drugiej ligi (przegranym u siebie z Widzewem 1-2).

Co chwile jakiś sukces więc ciężko nie być kibicem sukcesu niestety taka drużyna a uciemiężonym pozostaje jedynie wzdychać i wałkować następną dekadę dyżurne zarzuty z cyklu "kibice sukcesu" albo "milicyjny klub" i tak w koło.

EWa13 napisał/a:
A tobie sklonowany marcinku, jak nie odbiłoby się zeszłomiesięcznym obiadem, to byś nie żył!
Dobrze, że nie ruszyły ci jeszcze "cofki"!

Odpowiedz do tematu